Nikad ne znate kako će vaše tijelo reagirati

Postoje trenuci u kojima jednostavno ne možete istoga trenutka otići na toalet mokriti iako vas jako tjera. Na primjer kada se vozite tramvajem ili autobusom kući s posla. Ali, ako trpite jer ste u gužvi i žurite se nešto dovršiti na poslu ili pak kod kuće, zaustavite se na trenutak i odite na wc.

Jer koliko god mislili da je zadržavanje mokraće bezazleno, nikad ne znate kako će vaše tijelo reagirati, a u nastavku saznajte neke od mogućih situacija koje se mogu dogoditi.

Prsnuće mjehura

Iako se događa vrlo rijetko, morate znati da se i to može dogoditi. Mokraća tada odlazi u trbuh te je nužna hitna operacija. Za razliku od prsnuća, veća je šansa da će vam se ako često zadržavate mokraću mjehur jednostavno rastegnuti. Mišići zbog toga slabe pa je vrlo vjerovatno da ćete se jednostavno pomokriti iako to ne želite.

Infekcije

Predugo čekanje za odlazak na toalet povećava rizik od urinarnih infekcija. Zadržavanje mokraće može uzrokovati proizvodnju bakterija koje će vam zadati brojne probleme prilikom mokrenja. Ako vam mokraća postane puno tamnija i čudnog je mirisa trebali biste posjetiti liječnika.

Inkontinencija

Zbog prečestog zadržavanja mokraće može doći do inkontinencije, a stanje se samo pogoršava ako dodatno trpite. Bubrežni kamenci Nisu nimalo ugodni no zadržavanjem mokraće mogu nastati. Većina ih izađe mokraćom, no kada su veći, potrebna je operacija.

Bol

Ono što se najčešće događa ako predugo trpite jest – bol. Zadržavanje mokraće je bolno, mišići su stalno u grču i normalno da vam neće biti ugodno.