Na izmaku ste snage

Da li se često osjećate umorno? Niste usamljen slučaj. Naime, studije pokazuju da se žene češće osjećaju iscrpljeno nego muškarci.

Ipak, ne preporučujemo da se pomirite sa tom situacijom, već da primijentie sljedeće korake koji će vam pomoći da se osjećate poletno i snažno!
Hidrirajte se
Započnite dan čašom vode na sobnoj temperaturi (vaše tijelo mora da se potrudi da bi je zagrijalo ako je ledena, što vas može još više umoriti), ali nastavite sa unošenjem vode i u toku dana. Često unosimo složene ugljene hidrate i sokove tokom dana, što može loše da utiče na nivo šećera u krvi, a zbog čega se osjećate iscrpljeno. Unošenjem vode ćete ih brže izbaciti iz svog organizma.
Pokrenite se
Između 25 i 45 minuta kardio vježbi 5 do 7 puta nedjeljno će vam pomoći da brže zaspite i da čvršće spavate, pa ćete samim tim biti odmorniji tokom dana. Plus, uživaćete u prirodnom naletu energije poslije vježbanja.
Odmaknite se od ekrana
Gledanje u ekran kompjutera satima šteti vašim očima, ali i vašoj energiji. Nađite neko mirno mjesto na vašem poslu i uradite nekoliko „pozdrava suncu”. Razmaknite noge u širini kukova, duboko udahnite i podignite ruke iznad glave. Onda izdahnite, nagnite se ka naprijed tako što ćete spustiti ruke da dotaknu pod ili vaše butine. Izdahnite dok ste još u tom položaju i udahnite dok se ispravljate. (Možda će vas kolege čudno gledati, ali isplati se!)
Dišite duboko
Udahnite duboko pet puta dok razmišljate o nečemu lijepom, jer ćete tako moći da podignete nivo serotonina (hormona sreće). Obratite pažnju: uboko disanje dolazi iz stomaka, a ne iz dijafragme. Da biste bili sigurni da to radite pravilno, stavite prst na pupak i osjetite kako dobijate „Budin stomačić” dok udišete.
Dobro jutro
Ne možete da ustanete iz kreveta? Probajte nekoliko joga položaja uz pravilno disanje čim se probudite. To je lijep način da pokrenete organizam i dobijete snagu, te ćete lakše održati energiju tokom dana. 
Nahranite svoje tijelo
Da li jedete slatkiše za radnim stolom dok žurite kroz obaveze tokom dana? Time sebi ne činite ništa dobro i ubrzo ćete se osjetiti iscrpljeno od sveg tog šećera. Pobrinite se da vaša ishrana bude umjerena i bogata proteinima i vlaknima. Unosite što više cijelog zrna, brokolija, karfiola i jabuka.
Unosite suplemente
Žene obično pate od manjka vitamina D i magnezijuma koji pomažu organizmu da sačuva energiju. Preporučeno je unošenje 1000- 2000 miligrama vitamina D dnevno, magnezijuma (ili kao suplement d 100- 250 miligrama dnevno ili 2-3 brazilska oraha dva puta dnevno). Takođe su dobri sibirski ginseng i ekstrakt đumbira, jer pomažu organizmu da smiri hormone stresa.