Uklonite ih zauvijek

Bradavice uzrokuju virusi koji inficiraju gornji sloj kože.

Ako ne želite da upotrebljavate konvencionalne medicinske lijekove za njihovo uklanjanje, predlažemo da isprobate biljke, vitamine i homeopatske preparate.
Zeleni čaj
Ispijanje ovog ljekovitog napitka pomaže u uklanjanju bradavica. Naime, zeleni čaj sadrži antioksidanse koji jačaju imunitet. Dobro rješenje može da bude i ekstrakt zelenog čaja koji možete da koristite kao dodatak svakodnevnoj ishrani. Preporučena doza za jačanje imuniteta je 2500 - 500 mg dnevno. 
Bijeli luk
Ako pokrijete bradavicu bijelim lukom, ona će se brzo natopiti njegovim uljem, poznatim antibiotskim, antivirusnim i protivgljivičnim sredstvom. Komadić bijelog luka možete da obmotate preko bradavice prije spavanja, i da ga mjenjate svako veče. Ovaj način liječenja može da potraje nekoliko nedjelja. Bradavica će na kraju da poprimi tamnu boju i otpast će.
Vitamin A
Ukoliko imate problem sa spoljašnjim bradavicama na genitalijama, vitamin A se pokazao kao veoma djelotvoran. Uzimajte ga dva puta dnevno, a možete da ga koristite zajedno s drugim pripravcima kao što je tinktura ehinacee. Ova kombinacija će vas zauvijek osloboditi dosadnih bradavica.