Savjeti

Diane Regalbuto, vlasnica kompanije Betty Likes To Clean, podijelila je savjete kako najbolje posložiti posuđe u vašoj mašini a da iz nje na kraju sve izađe savršeno čisto.

Tanjuri

Nemojte sve svoje posuđe u mašinu stavljati okrenuto u istom smjeru. Umjesto toga, Regalbuto kaže da bi se svi tanjuri trebali nalaziti na sredini mašine na donjem stalku.

"Na tom mjestu se nalazi moćna prskalica koje će savršeno oprati svu nečistoću s tanjura", kaže ona. Stavite neke tanjure s lijeve, a druge s desne strane i neka budu okrenuti jedni prema drugima.

Pribor za jelo

Vjerovali ili ne, postoji metoda stavljanja vašeg pribora za jelo u spremnik na donjem stalku.

Kako bi se osigurali da se sve očisti kako treba, Regalbuto kaže da sve ručke trebaju biti na vrhu. Tako će prijenos klica biti minimalan dok vadite pribor iz mašine.

Zdjele

Regalbuto kaže da bi zdjele trebale biti na donjem stalku, opet zato jer je tamo prskanje najjače.

Lonci i tave

Vaši lonci i tave također bi trebali ići na donji stalak perilice posuđa kako bi bili što čistiji.

Obzirom da su to najveće stvari koje stavljate u perilicu, stavite ih uz kraj kako prskalica ne bi bila blokirana. Također, kad god je to moguće, postavite ih sa strane i usmjerite ih prema dolje.

Čaše i krigle

Sve se vaše čaše, šalice i krigle mogu zajedno očistiti na gornjem stalku.

"Lakše ih je istovariti na taj način", kaže Regalbuto. Pazite da uvijek budu okrenute licem prema dolje kako bi unutrašnjost bila jednako čista kao i vanjske strane, piše WellandGood.