Čudotvorni prah

Probali ste razne deterdžente ali ne pomažu u otklanjanju tvrdokornih mrlja, a već vam je muka provoditi sate ribajući, jedna majka otkrila je trik kako očistiti teške mrlje, rernu, otkloniti neugodne mirise - bez muke i to dok spavate, pomoću sode bikarbone.

Ističe kako je idealna kombinacija - soda bikarbona, voda i deterdžent za suđe, piše Metro.

Ako vam se dogodi da napravite mrlju na tepihu, važno je da je pokušate ukloniti odmah. Mrlju natopite octom, a zatim na nju stavite sodu bikarbonu. Ostavite da djeluje do pola sata, a za još bolje rezultate možete ostaviti da djeluje preko noći.

Nakon što mrlja apsorbira, očistite površinu te usisajte tepih. Čišćenje tepiha sodom pokazalo se itekako učinkovitim, te se po forumima brojne žene nadmeću sa svojim idejama čišćenja koje uključuju sodu.

Također, dodajte sodu svojem deterdžentu za pranje veša. Soda će dodatno omekšati vodu što znači da ćete trebati manje deterdženta i povećat će dozu izbjeljivanja, što znači da ćete trebati manje izbjeljivača.

Pospremite otvorenu posudu sode bikarbone u zamrzivač ili frižider jer će ona eliminirati neugodne mirise. Ako imate ostatke hrane unutar hladnjaka, pokušajte ih očistiti mješavinom octa i sode bikarbone.

Nemojte podcjenjivati moć sode bikarbone, ona je definitivno zdraviji izbor, a jednako učinkovita kao i današnja sredstva za čišćenje.