ISTRAŽIVANJE POKAZALO

Samo jedan od 10 vlasnika nove mašine za pranje veša koristi sve postavke uređaja, a daljnjih 20 posto vlasnika većinu vremena koristi samo jednu od svih postavki, pokazalo je istraživanje kompanije "Appliances Direct".

Ipak kad kupujemo mašinu - poput svakog novog uređaja - nove značajke i tehnološki napredak uređaja glavni su kriteriji za kupovinu.

No, da li koristimo inovacije i sve mogućnosti?

Upoznajte sve dodatne programe i postavke koje vam mašina nudi, a koji će vam znatno olakšati pranje. Od ekstra tihih postavki, do posebnih programa za pranje sportske odjeće ili posteljine, zaista nema potrebe da koristite samo jednu kada ih na raspolaganju imate puno.

Evo šta biste trebali znati:

Izuzetno tih rada mašine


Neke se mašine za veš mogu podesiti na tihi rad za pranje u večernjim satima. Ova je funkcija posebno poželjna ako živite u zgradi ili imate lagani san.

Vremensko ograničenje


Odaberite kada želite da mašina počne ciklus pranja. Jednostavno stavite veš za pranje u bubanj, dodajte deterdžent, odaberite program koji želite i vrijeme kada želite da počne s radom. Obično se rad može odgoditi od jednog do 24 sata. Tako ćete osigurati da čisti veš ne stoji dugo u bubnju.

Brzina centrifuge


Brzina centrifuge je važna postavka, jer brže centrifugiranje može smanjiti vrijeme sušenja. Obično se kreće od 1200 - 1600 o / min (okretaja u minuti).

Inteligentno doziranje


Inteligentno doziranje novo je obilježje mašine za veš koje automatski upravlja tekućim deterdžentom i omekšivačem za tkanine. Jednostavno napunite integrirane spremnike deterdžentom po vašem izboru, a stroj sam mjeri i dozira pravu količinu u pravo vrijeme, sprečavajući vas da ne stavite previše deterdženta ili omekšivača i uštedite koju marku.

Delikatni i osjetljivi programi


Prema istraživanjima barem tri četvrtine korisnika je uništilo osjetljivu odjeću u mašini. Kao rezultat toga 60 posto ljudi priznaje da koristi usluge hemijskog čišćenja za osjetljive predmete - čak i kad ih mogu prati u mašini.
Srećom gotovo svi novi aparati imaju programe za delikatno pranje veša, koje je nježnije od pranja na ruke. Provjerite dopuštaju li to upute za njegu i pobrinite se da ne koristite deterdžent na bazi enzima.

Brzi programi pranja


Vrlo prikladno kad želite brzi rezultat za malu količinu veša. Ti ciklusi mogu obaviti pranje i sušenje u kraćem vremenu, oko 15 minuta. Pritom, pazite da ne stavite previše veša u bubanj, jer će to produžiti program pranja.

Sportski programi


Idealno za odjeću koja je znojna, ali nije jako uprljana. Uređaj provodi kratki ciklus pranja i ispiranja, a temperatura je također niža kako bi se spriječilo stvaranje nabora na obično sintetičkoj odjeći.