Kozmetičko tržište nudi zaista velik broj pudera za lice, no bez obzira na to, mnoge žene još uvijek nose onaj krivi! Idealan tekući puder nije lako odabrati,no s obzirom na to da čini važan dio tvog izgleda, važno je izdvojiti malo vremena i pronaći onaj koji će na licu izgledati potpuno neprimjetno te naglasiti tvoju prirodnu ljepotu. Koji su to onda puderi najgori?

1. Pretamni puder
Djevojke često odabiru pudere koji su i do tri nijanse tamniji od njihova tena. To je velika pogreška jer zbog toga lice izgleda neuredno, a cijeli dojam je jeftin. Izaberi puder u nijansi svog tena, a boju licu daj uz pomoć bronzera.
2. Jeftini puder
Naravno, ne kažemo kako moraš potrošiti bogatstvo za tekući puder, no oni koji su jako jeftini često imaju i lošu teksturu što se zaista vidi. Radije uštedi na lakovima za nokte, sjenilima i rumenilima.
3. Puder za drugačiji tip kože
Imaš mješovitu kožu, a nosiš puder sa svjetlucavim česticama? Ili imaš suhu kožu, a nosiš puder za matiranje? Nošenjem krivog pudera izmučit ćeš kožu i izgledati neuredno pa, ako ne znaš sama koji je tvoj tip kože, zatraži prodavačicu u parfumeriji za savjet.
4. Puder od frendice
Ona ga obožava, no uz to je i nekoliko puta tamnija od tebe te ima sasvim drugi tip kože? Izbjegavaj pudere koje su ti preporučile frendice i koristi isključivo one koji odgovaraju tvojem licu. Jesmo li spomenule kako puder nije higijenski posuđivati?
5. Pregusti puder
Jako gusti puder loše izgleda na mladom licu, čak i ako je zahvaćeno prištićima. Dopusti koži da diše i odaberi laganiju varijantu pudera.