Koža treba vitamine kako bi bila lijepa i sjajna, a voće će ju učiniti upravo takvom.

1. Kivi i šipurak
Kivi je bogat pektinom i vlaknima, koji jačaju probavu i čine kožu zdravom i čistom. Također sprječavaju prištiće i nastanak bora. Šipak je pun antioksidansa, koji također djeluju protiv bora i prištića.

2. Papaja i breskva
Papaja je prirodni peeling. Koža je nakon nje čista zbog visokog udjela vitamina A. Breskva je dobra za suhu kožu, jer ju vlaži. Kreme za vlaženje kože biti će ti praktički nepotrebne ako u prehranu uključiš breskve.

3. Limun i bobičasto voće
Konzumacija limuna garantira čistu kožu, a ovdje spadaju i ostali agrumi kao što su naranče, mandarine i grejp. Limun također ima jako puno C vitamina, koji je odličan za kožu. Jagode, borovnice i brusnice čine kožu zdravom i sjajnom, a njihovi antioksidansi pomlađuju.

4. Jabuka

Jabuke toniziraju kožu i čine ju prekrasnom. Bogate su pektinom, koji se bori protiv akni, a cjelokupno djelovanje jabuka vidljivo je već nakon nekoliko dana.

5. Banane
Sadrže prirodne masnoće i proteine koji pomažu koži da ostane glatka i meka. Konzumacija banane na dnevnoj bazi učiniti kožu sjajnom, a možeš i napraviti masku od banane koja će dodatno omekšati kožu.