Dioptrijske naočale mogu biti zgodan modni dodatak i ako su dobro izabrane, učiniti te još atraktivnijom. Ipak, čest problem cura koje moraju nositi naočale je šminkanje, jer se, koliko god naočale privlačile pažnju na oči, šminka često ne vidi, a cijelo lice djeluje neupadljivo. Evo nekoliko make up savjeta koje će ti pomoći da zablistaš i sa naočalama.


1. Tuš za oči

Tuš za oči istaknut će konture oka i učinit ga lijepim i zavodljivim čak i ispod naočala. Ako nisi previše vješta u nanošenju tuša, odaberi onaj u obliku flomastera, a liniju povlači uz sam rub trepavica od polovice kapka.

2. Korektor sa svjetlucavim česticama

Naočale često znaju bacati sjenu na oko, pa se podočnjaci djeluju veće i tamnije. Doskoči ovom problemu korištenjem korektora koji lagano reflektira svjetlost.

3. Uredne obrve

Cure koje nose naočale ne mogu si dopustiti zapuštene obrve, pa je vrijeme da pinceta i olovka za obrve postanu tvoji novi najbolji prijatelji. Naravno, oblik obrva prilagodi isključivo obliku svog lica, a ne naočala i pazi da ih ne počupaš previše jer pretanke obrve uz naočale ne izgledaju dobro.

4. Bijela olovka i bijelo sjenilo

Kako bi izbjegla umoran izgled i postigla da oči izgledaju veće, bijelu olovku nanesi na donji unutrašnji rub trepavica, a svjetlucavo bijelo ili bež sjenilo na unutarnji kut kapka (bliže korijenu nosa).