TRAŽITE LI SRODNU DUŠU?

Da li ste ikada razmišljali o vezi s nekim 20 godina starijim? Ili možda 15 godina mlađim? Prema stručnjacima, ako tražite partnera preko aplikacije za upoznavanje, iduće godine će vam se puno češće nuditi značajno stariji ili značajno mlađi.

Aplikacija za upoznavaje Bumble na temelju odgovora od 25.000 samaca predviđa da će 'big age gap' ili velika razlika u godinama biti pravi trend u 2024.

"Samci više neće tražiti savršene partnere i neće paziti na vremenske okvire, a više će se cijeniti emocionalna ranjivost, samoprihvaćanje i zajedničkim prioriteti s partnerom", kažu s Bumblea.

Pa kolika je razlika idealna, da bi veza uspjela? Prema psihoterapeutu i autoru knjige Retroactive Jealousy, Making Sense of It Tobyju Inghamu, ne postoji savršena razlika u godinama.

"Nekada je postojalo nepisano pravilo da prepolovite svoje godine i tome dodate sedam; i da je to idealna dob za partnera; ako volite mlađe. Međutim, to je sada vjerojatno zastarjelo. Mislim da je prije ljudima bilo važnije da su im partneri vršnjaci ili barem da pripadaju istoj generaciji jer tako više toga dijele, no u novije, moderno vrijeme to je sve manje bitno i mladi se ljudi više s tim ne opterećuju. Godine su im manje bitne nego prethodnim generacijama, a kvaliteta odnosa im je prioritet", navodi.

Iako su romanse s razlikom u godinama sve češće pa samim tim i sve normalnije, još uvijek nas neki ekstremi znaju iznenaditi.