EFIKASNO RJEŠENJE

Ukoliko na nekoj od drvenih površina u vašem domu imate tragove hemijske olovke i tinte, pomoći vam može lak za kosu.

Nije važno da li je vaš mališan obojio vaše radne ploče markerima ili ste slučajno ostavili trag dok ste pisali svoju listu namirnica, tvrdokorne mrlje od tinte mogu učiniti da bilo kakva drvena površina izgleda neuredno. Ako ste probali sapun i deterdžent za skidanje, vjerovatno ste bili razočarani rezultatima.

To ne znači da su vaše drvene površine trajno oštećene. Potrebno je posegnuti u ormarić s preparatima za kosu - a spasit će vas lak za kosu.

Vrijedi napomenuti da je lak za kosu zapaljiv, a ako ga koristite u kuhinji, uvijek to činite dalje od otvorenog plamena i vrućih površina. Za ovaj jednostavni trik, nećete morati koristiti mnogo laka za kosu i brzo ćete ga obrisati.

Sjajna stvar kod ovog trika je da možete koristiti i lak za kosu za uklanjanje mrlja od tinte sa drvenog namještaja, laminata ili drugih drvenih površina.

Sve što trebate učiniti je prskati lak dok ne prekrije mrlju te obrisati mekom krpom kako ne biste ogrebali bilo koju površinu. Nakon toga ćete htjeti očistiti površinu deterdžentom, uklanjajući sve ostatke hemikalija. Kada završite s čišćenjem tragova tinte neće biti. Možete koristiti i alkohol za trljanje ako nemate lak za kosu pri ruci.

 
@addison_flournoy Haitspray saves the day! #momhack #momclean #cleaningtiktok #cleantok #cleaninghacks #sharpie #hairspray #magiceraser #quartz #momsknow #momlife #happysaturday #toddlers #iykyk ♬ original sound - Addison Flournoy