PROMIJENITE NAVIKE

Pijenje više vode kako biste osigurali da ostanete dobro hidrirani tokom dana može samo poboljšati vaše zdravlje na bolje.

Savršeno je vrijeme da se uvjerite da je hidratacija zdrava navika u vašoj redovnoj rutini. Međutim, ako trenutno ne dajete prednost održavanju hidratacije, pomisao da to promijenite može izgledati izazovna ili čak zastrašujuće. Kako da pijete više vode dnevno, a da vam to ne izgleda kao naporno?

Evo nekoliko savjeta odobrenih od strane stručnjaka koji će vam pomoći da popijete više vode, koju možete s lakoćom neprimjetno uključiti u svoju uobičajenu rutinu.

Ovi savjeti ne samo da će vam pomoći da pijete više vode, već će vam omogućiti da ostanete hidrirani tokom cijelog dana, a da ne morate razmišljati o tome.

Jedite hidratantnu hranu

Zapamtite da je hrana poput lubenice i krastavca uglavnom voda. Zbog toga, odabir ove hrane može pomoći ljudima da održe hidrataciju jednostavnim grickanjem. Ove namirnice imaju prirodne elektrolite, koji mogu pomoći u promicanju zdravog statusa hidratacije. Lubenica je sačinjena od 92 posto vode i sadrži elektrolite magnezij i kalij.

Koristite velike boce za višestruku upotrebu

Kupovina velike boce vode također može biti koristan način da popijete više vode. Možda se čini previše jednostavnim, ali kupovina boce za vodu sa za višekratnu upotrebu mogu znatno olakšati ispijanje vode.

Počnite tako što ćete nastojati da popijete barem jednu punu bocu dnevno, a zatim napredujte do dvije flaše od toga.

Probajte vodu s aromom

Dodavanje limuna, limete ili grejpa u vodu također može dati malo više oštrine okusa vašem napitku bez ugrožavanja zdravstvenog integriteta ovog pića. Voda s limunom je posebno povezana s raznim zdravstvenim prednostima.

Birajte vodu

Naravno, druga pića mogu hidrirati vaše tijelo, ali sva blijedi u poređenju s vodom. Umjesto slatkih gaziranih pića ili velikih šoljica kafe, odlučite se za vodu.