Brojni benefiti

Dobar san ključan je za kvalitetu života, a svako od nas ima neki svoj trik kako da bude što udobniji i ljepši. Nekima je važna temperatura, nekima količina jastuka, a nekima količina svjetla. Maske za oči osim što su chic, imaju i neke benefite koji donose puno bolji odmor.

Prvo što je vrlo važno kod maske za spavanje je materijal od kojeg je izrađena.

- Držite se prirodnih vlakana poput svile jer su mekša i nježnija prema barijeri kože i pokušajte izbjegavati sintetiku poput poliestera. Redovno pranje maske  dodaje da je redovito vrlo je važno.

- Ako se noću znojite ili ne umivate prije spavanja, trebate je prati svakodnevno.

1. Štiti kožu tokom noći

Maska za oči štiti najosjetljiviji dio kože lica, a osim što sprečava nesvjesno trljanje kože o jastučnice i plahte, smanjuje boranje koje se događa kad se zaležimo u nekom položaju.

2. Može smanjiti tenziju i pritisak u glavi

Ako imate tendenciju zadržavanja napetosti u licu ili ste skloni glavoboljama, određene maske za oči mogu vam pomoći u ublažavanju simptoma.

3. Pomažu kod dobrog sna na putu

Navika spavanja s maskom može vam poboljšati san kad se nalazite na nepoznatom mjestu ili u avionu, jer donosi osjećaj poznatog, a i blokira svjetlo. Potpuna tama važna je za kvalitetnog sna, a ponekad ju je bez maske gotovo nemoguće postići.

4. Može smanjiti otečenost

Česta pojava je buđenje iz sna s natečenim licem i tamnim podočnjacima. No i s time nam maska može pomoći. Maske za oči s težinom vrše fizički pritisak na kožu ispod očiju i uklanjaju višak tekućine koja pridonosi natečenosti.

5. Poboljšavaju kvalitetu sna

Maske za oči mogu osigurati potpunu tamu, što općenito poboljšava san budući da vam vanjsko svjetlo ne smeta. Manje noćnih prekida znači da ćete vjerojatno dobiti više REM faze, u kojoj se odvija većina naših snova, što čini oko 25 posto našeg vremena spavanja. REM je toliko važan jer stimulira područja mozga koja se bave učenjem i pamćenjem.

Izvor: Coolstyle