U izdanju književnog kluba “Vorea Ujko” iz Kline, ovih je dana iz štampe izašla knjižica “Magična zabava“, autora Sahita Kandića sa 45 raznovrsnih mađioničarskih trikova.

“Magična zabava“ na 66 stranica, tekstualno i ilustrativno opisuje 45 raznovrsnih mađioničarskih trikova za izvedbu u privatnom društvu i to uglavnom sa priručnim rekvizitima iluzionističkim, ali i spiritističkim, telepatskim i raznim drugim vrstama zabavnih trikova.

Izdavač je književni klub “Vorea Ujko” iz Kline, tehnički urednik Xhavit Thaçi, a  štampana je u kompaniji “Litografia” u Đakovici. Namjena je prevashodno zabavi. Dobra je osnova i doprinos za zdravo i zabavno druženje mladih. U bibliotekama će se pojaviti najkasnije krajem narednog mjeseca.

Autor  Sahit Kandić kaže da  je ova knjižica u rukopisu bila pripremljena još prije više od dvije decenije ali nije odštampana zbog manjka slobodnog vremena, a po riječima autora, nije bilo ni neke posebne volje da se objavi.

“Uz malo slobodnog vremena i uz pomoć nekih mladih koji su mi uradili ilustracije te asistirali oko njenog izlaska - konačno je gotova!“

“Ova artistička vještina odavno nije predmet mog interesiranja te sve ovo radim bez ikakvih ambicija već isključivo da još možda i ja jedan dio svog životnog iskustva prenesem na ovu mladež na Kosovu koja je za mnogo što-šta danas uskraćena u odnosu na, takoreći - sva naša prethodna pokoljenja!“, rekao je za naš portal autor Sahit Kandić.