U organizaciji Demokratske stranke Bošnjaka

Povodom obilježavanja 8. marta, Međunarodnog dana žena Demokratska stranka Bošnjaka je organizovala podjelu paketa pomoći samohranim i socijalno ugroženim ženama u regionu Prizrena.

Riječ je o paketima sa osnovnim životnim namirnicama koje su obradovale članove oko 200 porodica samohranih i socijalno ugroženih žena.
Predsjednica Foruma žena koji djeluje u okviru Demokratske stranke Bošnjaka Memnuna Ajdini je istakla da su ove godine htjeli drugačije obilježiti ovaj praznik.
"Mi smo ovog puta malo promjenili obilježavanje 8. marta, tako da ćemo danas podijeliti više paketića ženama koje imaju nekih finansijskih poblema, a prije svega samohranim majkama. Naša partija razmišlja i za onu populaciju koja je na marginama svih društvenih dešavanja. Mi upravo ovim želimo da kažemo da razmišljamo i o njima.
Ona je povodom obilježavanja 8. marta rekla da su zakoni koji štite prava žena i njeno uključenje u politici i javnom životu dobri ali da je problem u njihovom  sprovođenju.
"Možemo biti zadovoljni zastupljenošću žena u javnom životu i državnim institucijama, međutim moram napraviti paralelu onog što stoji u zakonu i implementaciji zakona, gdje još uvijek postoji veliki jaz i gdje se ne sprovodi zakon koji štiti prava žena", istakla je Memnuna Ajdini.