Pobijedili Mališevo sa 6:0

Ovo je jedna velika prilka da predstavimo naš region i u inostranim zemljama, ali naravno osim uspjeha ekipe potrebna je i finansijska pomoć svih dobrih ljudi, onih koji vole šah kao igru, firme koje su u mogućnosti, kao i onih iz dijaspore, navodi se u saopštenju ovog kluba.

U toku je takmičenje u šahu za Kup Kosova. Šahovski klub "ŽUPA" je juče, 01.marta, 2014. godine pobijedio u kvalifikacijama ekipu Mališeva sa ubjedljivih 6:0 i tako se plasirao među 16 najboljih. Preostalih 16 ekipa igraju pet kola po švicarskom sistemu, gdje četiri prvoplasirane ekipe idu u polufinale.
Pred ekipom šahovskog kluba "ŽUPA" je dug i naporan put, ali igrači obećavaju da će dati sve od sebe da predstave naš region u što boljem svjetlu.
Ekipa koja osvoji Kup Kosova kao nagradu dobija učešće na nekom međunarodnom turniru gdje sve troškove pokriva Šahovska federacija Kosova (u vrijednosti od 4000 do 4500 eura).
Ovo je jedna velika prilika da predstavimo naš region i u inostranim zemljama, ali naravno osim uspjeha ekipe potrebna je i finansijska pomoć svih dobrih ljudi, onih koji vole šah kao igru, firme koje su u mogućnosti, kao i onih iz dijaspore.
Najveći troškovi kluba za jednu takmičarsku godinu su:
300 eura za registraciju kluba u Šahovskoj federaciji Kosova kao i troškovi za svako kolo - prevoz ekipe od 6 igrača + 2 rezerve (godišnje ima najmanje 20 kola).
Na početku takmičarske 2013. godine članovi šahovskog kluba "ŽUPA" su se uglavnom finansirali sami, a onda su se obratili nekim institucijama i firmama iz regiona za pomoć.
"Ovom prilikom se zahvaljujemo svima njima koji su nam izašli u susret i na taj način nam pomogli da nastavimo sa takmičenjima.
Donatori za 2013. godinu:
1. Direktorijat za kluturu, omladinu i sport (direktor Almir Saiti) - 500 eura 2 turnira.
2. Sat Styro (Fabrika stiropora - Mušnikovo) - 150 eura
3. NDS (Nova Demokratska Stranka) - 150 eura
Donatori za 2014. godinu:
- USM (Udruženje Sela Manastirica iz Švicarske) - 500 franaka, stoji u saopštenju šahovskog kluba "ŽUPA".
Kontakt informacije:
zupa.sah@gmail.com
tel:  044/ 715 - 122,  045/ 472 – 655
Šahovski klub „ŽUPA“