U okviru predmeta "Dramatizacija lutkarske predstave", studenti Edukativnog fakulteta u Prizrenu izradili preko 300 igračaka koje su podijelili predškolskim odjeljenjima u četiri škole u Prizrenu i Župi.

Prva generacija studenata posljednje godine predškolskog smjera Edukativnog fakulteta u Prizrenu, u okviru predmeta "Dramatizacija lutkarske predstave", izradila je preko 300 igračaka koje su podijelili predškolskim odjeljenjima u četiri škole u Prizrenu i Župi.
Akcija je prema riječima profesora Muljaima Kaćke nastala spontano. 
Profesor Muljaim Kaćka
"Ideja je nastala u toku prvog semestra u okviru predmeta ‘Dramatizacija lutkarske predstave’. Sa studentima smo se saglasili da dio ispita bude izrada igračaka, kako bi uz edukativni dio bili i društveno korisni. Rezultat tog društvenog rada je izrada preko 300 igračaka, koje smo danas podijelili predškolskim odjeljenjima u četiri škole u Prizrenu i Župi. Studenti su, uz trud pokazali i veliku kreativnost u izradi igračaka, a izdvojili su poprilična materijalna sredstva. Igračke su, kako i dolikuje poklonu, upakovane u celofan, tako da je danas dan kada se duhovno bolje osjećamo, jer ćemo darivati sve ovo", rekao je profesor Kaćka.
Studentica Fikreta Jakupi je istakla da je u početku dogovor bio da se izrade po jedna ili dvije igračke, ali su kasnije studenti samoinicijativno izradili i preko dvadestak igračaka. 
"Svi smo se maksimalno potrudili da izradimo što veći broj igračaka, a profesori su bili iznenađeni našom kreativnošću. Tokom predavanja smo izrađivali dvije do tri igračke, a predavanja smo imali jednom nedjeljno. Igračke su izrađene od različitih materijala: vunice, platna, peškira, kao i mnogih odjevnih predmeta koje smo imali pri ruci", rekla je Fikreta Jakupi.
Studentice Amira Bangoji, Armina Huduti i Fikreta Jakupi u prisustvu predmetnog profesora Muljaima Kaćke i Hajrule Birdaini, ispred opštinskog direktorijata za obrazovanja, podijelili su radove svih studenata ovog smjera djeci predškolskih odjeljenja u specijalnoj školi "Nëna Tereza" i odjeljenju "Motrat Qirijazi" u Prizrenu, kao i dvjema školama u Župi, "Meto Bajraktari u Rečanu i Osnovnoj školi "Planjane" u Planjanu.