I dalje otvoreni za pregovore

Centar demokratske unije nema nikakav dogovor sa KDTP-om, rekao je predsjednik stranke Hamza Balje na današnjoj konferenciji za medije, ističući da je takav sporazum sa turskom partijom potpisala Koalicija Vakat koja će podržati kandidata KDTP za potpredsjednika opštine.

"Pošto nakon nekoliko sastanaka i propalih dogovora sa drugim bošnjačkim strankama o zajedničkom djelovanju u SO Prizren preko odborničkog kluba, uprkos našem konstruktivnom nastupu na tim sastancima, na poziv KDTP-a razgovarali smo o eventualnom zajedničkom odborničkom klubu u SO Prizren. U tim pregovorima nije se raspravljalo niti o direktorijatima niti o potpredsjednicima opštine. Ono što se ovih dana objavljuje u medijima je neistina. Odgovorno tvrdim da CDU nije potpisao nikakav sporazum o odborničkom klubu sa KDTP-om. CDU sa jednim odbornikom je još uvijek u fazi pregovora i dogovora oko formiranja odborničkog kluba, gdje ne isključuje nijednu bošnjačku stranku”, kaže pedsjednik CDU-a.
Balje ističe da je sporazum o formiranju odborničkog kluba sa KDTP-om potpisao Džezair Murati ispred Koalicije Vakat. 
“Oni su oformili odbornički klub u Skupštini opštine Prizren i potpisali sporazum o podjeli direktorijata gdje se predviđa da Koalicija Vakat podrži kandidata KDTP-a za potpredsjednika opštine”, ističe Balje.
On kaže da je CDU u pregovorima sa drugim političkim subjektom iz bošnjačke zajednice i da se nada dogovoru o formiranju odborničkog kluba.