Jedinstveno djelovanje bošnjačkih stranaka

Emilija Redžepi: Na drugom sastanku je došlo do nekih nesuglasica ali se one mogu prevazići. Prema izjavama vidi se da su svi saglasni za formiranje zajedničkog odborničkog kluba i nadam se da ćemo to i ovjeriti našim potpisima.

Predsjednica Nove demokratske stranke Emilija Redžepi je u izjavi za naš portal izjavila da ona danas nije bila pozvana na sastanak gdje su bili predstavnici CDU-a i Koalicije Vakat, što je, kako je rekla, velika neprofesionalnost i neodgovornost prema bošnjačkoj zajednici.
"Na inicijativnom sastanku koji je NDS bio u obavezi da organizuje i koji je, po meni, bio od historijske važnosti jer se po prvi put sastalo svih pet delegata, ispred NDS, Koalicije Vakat i CDU-a, radi dogovora o zajedničkom djelovanju u odborničkom klubu u Skupštini opštine Prizren”, kaže Emilija Redžepi i dodaje da je prvi sastanak bio uspješan.
Redžepi ističe da je dogovor bio da za drugi sastanak pripreme zahtjeve ispred svojih stranaka koje zastupaju i da se razgovara kako će dalje djelovati, da li će zasebno pregovarati sa koalicionim partnerom PDK-om ili će nastupiti zajedno kao jedinstveni poslanički klub.
“Međutim neki predstavnici političkih stranaka ne razlikuju šta je djelovanje unutar odborničkog kluba, a šta je izvršna vlast u opštini Prizren. Na drugom sastanku je došlo do nekih nesuglasica ali se one mogu prevazići. Prema našim izjavama vidi se da su svi saglasni za formiranje zajedničkog odborničkog kluba i nadam se da ćemo to i ovjeriti našim potpisima. Kakve ćemo zahtjeve imati i kako ćemo razgovarati sa vladajućom partijom ostaje da se dogovorimo. Zajedno sa odbornikom ispred naše stranke Oručom  Karadolamijem preuzećemo obavezu i odgovornost da, s obzirom da smo stranka koja je po drugi put pobjedila u opštini Prizren, istrajemo na tome da dođe do formiranja zajedničkog odborničkog kluba”, rekla je Emilija Redžepi.