Svečana skupština Udruženje malinara i sakupljača ljekovitog bilja "Agro red gold", koje okuplja uzgajivače jagodičastog voća iz Župe i Podgora, održana je danas u Rečanu.

"Uspjeli smo da pokrenemo veliki projekat uzgoja jagodičastog voća koji će promjeniti bledu socio-ekonomsku sliku na ovim prostorima. Otvaraju se nova radna mjesta i drago nam je da su rezultati našeg rada primećeni, kako na domaćem tržištu tako i svjetskom. Prepoznali smo jedan trend koji ima svoju perspektivu i svijetlu budućnost, trend proizvodnje zdrave hrane", rečeno je u uvodnom izlaganju Svečane skupštine ovog udruženja. 
Skupštini su se obratili Kreshnik Basha, šef kancelarije švicarskog Caritasa u Prizrenu, Shaip Muja, predstavnik parlamenta ispred komisije za ekonomski razvoj i Fatmir Selimi, zamjenik direktora programa USAID NOA "Nove mogoćnosti za poljoprivredu", koji su istakli uspješnu saradnju sa ovim udruženjem i najavili podršku njihovih organizacija i u budućnosti.
Ismet Osmani, koordinator udruženja "Agro red gold" je predstavio prisutnima rad ovog udruženja od samog osnivanja, kada su počeli sa dva malinjaka na 30 ari, pa sve do danas kada je pod zasadom preko 650 ari, članova ovog udruženja iz Župe i Podgore. 
Uspjeha u budućem radu ovom udruženju poželjeli su i predsjednica Nove demokratske stranke Emilija Redžepi, Ćemailj Kurtiši ispred Demokratske stranke Bošnjaka i predsjedavajući Bošnjačkog savjeta Kosova Mejdin Saliji.