Sastanak NDS-a, Koalicije Vakat i CDU-a

Na inicijativu Nove demokratske stranke danas je u Prizrenu održan sastanak predstavnika svih bošnjačkih političkih stranaka koje su na lokalnim izborima 3. novembra na Kosovu osvojile odborničke mandate u opštini Prizren.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Nove demokratske stranke, Demokratske stranke Bošnjaka i Centra demokratske unije, stranaka koje će zastupati interese Bošnjaka u Skupštini opštine Prizren.
Pored predsjednika stranaka Emilije Redžepi, Rasima Demirija i Hamze Balje, sastanku su prisustvovali i odbornici ispred ovih stranaka koji su na lokalnim izborima osvojili mandate u gradskoj skupštini, Oruč Karadolami i Ermina Jonuzi (NDS), Memnuna Ajdini i Muso Salihi (Koalicija Vakat) i Merdžan Osmani (CDU).
Sastanak je nakon uvodnog obraćanja predsjednice NDS-a Emilije Redžepi bio zatvoren za javnost.
Nakon sastanka Emilija Redžepi je rekla da je usaglašen jedinstveni stav svih bošnjačkih odbornika oko formiranja odborničkog kluba.
"Svi su saglasni da naše tri stranke sa pet odbornika formiraju odbornički klub koji će raditi u interesu naše zajednice. Na sastanku su iznijeti zahtjevi i stavovi svih stranaka o određenim pozicijama izvršne vlasti, poput zamjenika predsjednika opštine i direktorijata, o čemu će se razgovarati na slijedećem sastanku", rekla je Emilija Redžepi.
Ona je dodala da je vođen jedan konstruktivan dijalog uz uzajamno poštovanje i uvažavanje.
"Budući odbornici su se složili da će samo zajedničkim djelovanjem u okviru jednog odborničkog kluba bošnjačka zajednica rješavati uspješno sve svoje probleme i ovo je, slobodno mogu reći, jedan za našu zajednicu historijski događaj", istakla je predsjednica NDS-a.