Splet folklornih igara

Na koncertu kulturno-umjetničkog društva "Šarski Behar" koji će se održati u subotu 7. decembra u Domu kulture u Prizrenu neće nastupiti članovi KUD "Igman" iz Hadžića kod Sarajeva, kao što je ranije najavljeno.

Ranije najavljeno gostovanje KUD-a "Igman" iz Hadžića kod Sarajeva sa predstavom njihove dramske sekcije "Kokoška"  je odloženo.
Iz organizacionog odbora KUD-a "Šarski Behar" kažu da su morali da otkažu gostovanje kultuno-umjetničkog društva iz Bosne i Hercegovine zbog nedovoljno prikupljenih sredstava.
"Mi se izvinjavamo našim prijateljima iz Bosne i Hercegovine što prema dogovoru nismo uspjeli da obezbjedimo sredstva i za njihovo gostovanje u Prizrenu, jer bi se to direktno odrazilo na naše neučestvovanje na Balkanskom festivalu bošnjačke kulture koji će se održati 10. decembra u Skoplju. Naše želje i entuzijazam su bile veće od naših mogućnosti", stoji u obavještenju Organizacionog odbora koncerta.
Na koncertu zakazanom za subotu 7. decembra u Domu kulture u Prizrenu, pored KUD-a "Šarski Behar", nastupiće i članovi multietničkog društva "MESK" iz Prizrena.
Koncert počinje u 19 časova, a cijena ulaznice je 1 euro.