Premijer Hashim Thaçi je u pratnji kandidata za predsjednika opštine Prizren Ramadana Muje, potpredsjednika PDK Envera Hoxhaja i sekretara ogranka PDK-a u Prizrenu Nijazija Kryezijua, posjetio danas Koaliciju Vakat u Prizrenu.

Predsjednik Demokratske stranke Bošnjaka, članice koalicije Vakat, Rasim Demiri je svojim koalicijonim partnerima čestitao na postignutom rezultatu na lokalnim izborima na Kosovu ističući i doprinos zajedničke koalicije.
"Koalicija Vakat je u opštini Prizren postigla dobar rezultat. Osvojili smo oko 2.800 glasova, s tim što nam je 300 glasova sa dva biračka mjesta poništena, u Gornjem Selu i Nebregoštu. Prema osvojenim glasovima očekujemo da imamo dva odbornička mjesta u Skupštini opštine Prizren", rekao je Demiri.
On je ukazao na neke nepravinosti koje su, po njemu, zasigurno uticale na njihov rezultat na ovim izborima.
"Prva nepravilnost, vezana za čitavu bošnjačku zajednicu, da je od 2 hiljade uslovnih glasova u opštini Prizren 780 bilo u Župi i Podgoru, što se svakako odrazilo na rezultate, uključujući i još jedan broj Bošnjaka u Prizrenu koji su takođe glasali uslovno. Znači, polovina ukupnih uslovnih glasova bila je iz bošnjačke zajednice, što je direktno uticalo na ukupne rezultate, samim tim i na rezultate naše koalicije, jer nakon prebrojavanja glasova mi smo imali najviše uslovnih glasova".
Demiri je naveo i nekoliko primjera gdje je PDK direktno pomogao drugi politički subjekt iz bošnjačke zajednice i to dan prije izbora, što se takođe odrazilo na rezultate Koalicije Vakat. On je istakao da je njihova podrška kandidatu za predsjednika opštine Ramadanu Muji bila iskrena bez ikakve rezerve, navodeći primjere sa biračkih mjesta gdje su oni imali većinu, da tu nisu izostali i glasovi za zajedničkog kandidata Muju, za razliku od drugog političkog subjekta iz ove zajednice. 
Predsjedavajući Koalicije Vakat Džezair Murati je istakao da je kandidat PDK za predsjednika opštine Prizren Ramadan Muja, koga su oni podržali na ovim izborima, u selima u Župi gdje oni imaju uticaja imao 85 posto osvojenih glasova, a u Podgoru 72 posto.
"Mi smo principijelna stranka i mi stojimo iza onog što dogovorimo. Vi ponekad nasjedate na priče i obećanja drugih, a kod nas nema toga, kod nas djela govore. Mi ćemo da pokušamo da i u drugom krugu ponovimo ove rezultate", rekao je Murati .
Zajednički kandidat za predsjednika opštine Prizren, Ramadan Muja se zahvalio za iskrenu podršku u prvom krugu izbora i istakao da zna da ta podrška od bošnjačke zajednice neće izostati i u drugom krugu.
"Ostavimo sitne razmirice za nama i da se još jednom ujedinimo, kako bi još ubjedljivije pobjedili u drugom krugu izbora", rekao je Muja.
"Ovo je zajednička pobjeda, ovo je vaša pobjeda, nije moja niti Ramadana Muje, ovo je pobjeda svih građana Prizrena, samo je adresirana na Ramadana Muju, što je naša zajednička adresa, rekao je  premijer Hashim Thaçi.
On se posebno osvrnuo na izjavu potpredsjednika LDK-a, gdje se navodi da će Prizren postati albanski grad, nazivajući je rasističkom.
"To je uzjava protiv vas, protiv Turaka i svih zajednica. To je izjava protiv države Kosova, jer je Kosovo zajednička država, država svih zajednica. To je opasna izjava. Prizren je uvijek bio centar tolerancije i primjer zajedničkog života. Mi smo u prošlosti imali svoje greške, ali su one u poređenju sa ovakvim razmišljanjima isuviše sitne. Ja se u čitavom svijetu ponosim Prizrenom i ističem kao primjer suživota svih zajednica", istakao je Thaçi.