Nacrt budžeta za 2014.

Izgradnja sportskog terena u Gornjem Ljubinju, sportskog centra u Ljubiždi i rehabilitacija puta za Manastiricu, neki su od projekata uvršteni u Nacrt zakona o budžetu za 2014. godinu.

Nacrt zakona o budžetu za 2014. godinu koji je usvojila parlamentarna komisija za budžet, biće sutra na Skupštini Kosova gdje se očekuje njegovo usvajanje.
Poslanica Duda Balje, članica parlamentarne komisije za budžet, kaže za naš portal da su budžetom planirana i ulaganja u bošnjačkim sredinama.
“Neki od infrastrukturnih projekata koji  se nalaze u ovom  budžetu a vezani za Župu i Podgor su izgradnja sportskog terena u Gornjem Ljubinju u vrijednosti od 50 hiljada, izgradnja sportskog centra u Ljubiždi u vrijednosti od 80 hiljada eura i rehabilitacija puta za Manastiricu u vrijednosti od 80 hiljada eura”, rekla je Duda Balje i dodala da će se njen rad u ovoj komisiji u narednom periodu bazirati na tome da ovi projekti budu finansirani i implementirani po redovnom toku.
Duda Balje
Ona ističe da su pored ovih projekata, na zahtjev BSK-a Komisiji za budžet i finansije podnijet je i zahtjev za uvoz knjiga iz Sarajeva u vrijednosti od 70.000 eura.
“U periodi od prvog do drugog čitanja Nacrta zakona o budžetu Kosova uvrstićemo još neke od projekata koje budemo odredili za prioritetne a vezane za naše sredine”, istakla je Duda Balje i ujedno čestitala  mještanima Ljubižde otvaranje tendera za izgradnju vodovoda koji, po njenim riječima, predstavlja plod njihove aktivnosti i saradnje sa mještanima ovoga sela.