Predstavnik Kosova u muzičkom showu Hayata

U šestom ciklusu muzičkog takmičenja "Zvjezda možeš biti ti" koje organizuje sarajevska televizija "Hayat" je i predstavnik sa Kosova Amir Salihi iz Prizrena.

Nakon prijave, prvu audiciju je imao u Vogošći 7. maja ove godine, gdje je prijavljeno 11 hiljada takmičara, gdje se naš predstavnik našao u TOP 200.
“S obzirom na činjenicu da je to jako ogromna produkcija, jako ozbiljan projekat kao i jako ozbiljan show, na prvoj sam audiciji bio totalno blokiran. Uzbuđenje, kamere i reflektori dodatno su uticali da na tom mom prvom pojavljivanju ne pokažem svoj maksimum. Međutum, s druge strane ta moja blokada i zbunjenosti sa prve audicije je bila najzapaženija i najgledanija”, rekao je za naš portal Amir Salihi.
Na završnoj audiciji 12. avgusta Amir se predstavio pjesmom "Ne idi s njim" kojom je oduševio žiri i za koju je dobio karton za prolaz u dalje takmičenje.
Trenutno je u baražu sa još 35 takmičara, a o sudbini njegovog ostanka odlučivaće glasovi publike.
“Vođen time da moram da se dokažem, prvo sebi pa i drugima, na završnoj sam audiciji savladao tremu i pokazao svoje vokalne mogućnosti i dobio jako dobre komentare žirija. Ipak odlučuju da budem u baražu”, istakao je Amir.
Ukoliko želite da Amir nastavi put ka ostvarivanju svojih snova, podržite ga svojim glasovima, a on će vam se odužiti svojim pjevačkim talentom.