Na skoro asfaltiranom putu Prizren-Pousko urađena je saobraćajna signalizacija. Na znakovima obavještenja nazivi naseljenih mjesta i putokazi su ispisani samo na albanskom jeziku.

Ovo je samo još jedan primjer nesprovođenja Zakona o službenoj upotrebi jezika u opštini Prizren, u kojoj su službeni jezici pored albanskog i srpskog, bosanski i turski.
Novi pravilnik o službenoj upotrebi jezika jednoglasno je od strane odbornika Skupštine Prizrena usvojen u martu 2012. godine. 
Na mnogim debatama koje je civilni sektor organizovao povodom nesprovođenja ovog zakona sugerirano je da se zakon revidira i da se u njemu ugradi mehanizam kaznenih odredbi u slučaju zloupotrebe i neizbalansirane upotrebe jezika manjinskih zajednica.
U tome je saglasna i predsjednica parlamentarne komisije za prava i interes zajednica i povratak Jasmina Živković, koja je nedavno za naš portal istakla da Zakon o upotrebi jezika ima dobru formu i dobre odredbe, ali da je problem što ne postoje kaznene odredbe vezane za ovaj zakon, jer kada dođe do nepoštovanja ovog zakona, nema određenih kazni ili određenih mjera koje bi se mogle preduzeti za dalje insistiranje u njegovom sprovođenju.
Dok se ne pronađu mehanizmi za nadgledanje sprovođenja ovog zakona, imaćemo ručne korekcije pojedinaca koji na ovaj način izražavaju svoje nezadovoljstvo.