Na sjednici Skupštine grada

Na današnjoj sjednici Skupštine grada Prizrena odata odbornici minutom ćutanja i fatihom odali poštu srebreničkim žrtvama.

Povodom 18. godišnjice genocida u Srebrenici na prijedlog zamjenika predsjedavajučeg Skupštine grada Prizrena i odbornika ispred bošnjačke zajednice Ćemailja Kurtišija, odbornici su minutom ćutanja i fatihom odali poštu srebreničkim žrtvama.
Obrazlažući prijedlog Kurtiši je rekao da se danas širom svijeta obilježena 18. godišnjica genocida nad Bošnjacima, najvećeg genocida nakon holokausta, u kojem je ubijeno 8.372 srebrenička muškaraca i dječaka. 
Kurtiši je rekao da u čast žrtvama ovog genocida jedna ulica u Prizrenu nosi ime Srebrenica ali da bi godišnjicu genocida trebalo obilježiti nekim zvaničnim skupom i u Prizrenu kako bi se poslala poruka da se genocid ne smije zaboraviti niti ikad ponoviti.  
U nastavku današnje sjednice Gradske skupštine se raspravljalo o Prevalcu. Uprkos nesporazumima i dilema čija je nadležnost problem Prevalca, svi diskutanti su se slažili u jednoj zajedničkoj činjenici da je ljepota Šare uništena i da se sjaj tog djela Šare nikad neće vratiti.