Delegacija DSB-a kod ministra Agima Çekua

Visoka delegacija Demokratske stranke Bošnjaka na čelu sa predsjednikom stranke Rasimom Demirijem posjetila je danas Ministarstvo bezbjednosnih snaga Kosova i razgovarala sa ministrom Agimom Çekuom.

U razgovoru u kome su učestvovali i poslanica Duda Balje i savjetnik Demirija Bahrim Šabani, iznijet je zahtjev da se po mogućnosti broj Bošnjaka u Bezbjednosne snage Kosova poveća što bi, kako je rečeno,  takođe uticalo na daljnju integraciju ove zajednice u cjelokupno kosovsko društvo.
Ministar Agim Çeku je upoznao delegaciju DSB-a da će do kraja godine biti raspisan novi konkurs za prijem i da će se broj pripadnika BSK-a iz manjinskih zajednica udvostručiti, što je dobra prilika za sve zainteresirane iz bošnjačke zajednice da apliciraju i budu primljeni.
Podpredsjednik Skupštine Kosova Rasim Demiri koji je ujedno i član Komisije za unutrašnje poslove i Bezbjednosne snage Kosova kao i poslanica Duda Balje, su nakon razgovora sa ministrom Çekuom istakli da će se zalagati da što više kandidata iz bošnjačke zajednice, koji budu aplicirali  za prijem u Bezbjednosne snage Kosova, budu primljeni.