Zid služio kao zaštita od klizišta

Preksinoć, 31. marta, negdje oko 20 časova, uslijed klizišta došlo je do iznenadnog rušenja potpornog zida koji se nalazi na samom ulazu u stari dio sela Gornji Krstac, pa je tom prilikom bio zatvoren ulaz u samo selo, sve do podneva u ponedjeljak, prenio portal "Gorapress".

"Nekoliko minuta prije rušenja ja sam sa mojim bratom prošo pored samog zida i otišli smo u seoskom bilijaru", kazao je za portal "Gorapress" Mustafa Sali, mještanin sela Krstac te dodao "samo što smo seli čula se buka, hvala Bogu da niko u tom trenutku nije tuda prolazio".
Inače sam zid je izgrađen iznad samog puta, dugačak je oko tridesetak metara i ujedno je služio i kao zaštita od klizišta.
"Svako ko bi se u momentu rušenja našo pored zida sigurno bi stradao", kazali su mještani sela Gornji Krstac, koji su od ranog jutra zajedno sa vlasnicima parcele gdje je bio zid sagrađen, radili na rasčišćavanju ruševina kako bi otvorili put za ulaz u selo.
"Bez mehanizacije nismo u mogućnosti otkloniti sav šut sa puta, zid je bio građen od tvrdog materijala i prilikom rušenja nije se rasturio u djelove. Mi smo ručno uspjeli macolama i krampovima da odlomimo pojedine djelove zida kako bi djelimično ovorili put koji nam je jedini za ulaz u selo. Danas je zbog praznika neradan dan, tako da nismo bili u mogućnosti obavjestiti nadležne u opštini, od kojih očekujemo pomoć u mehanizaciji, kako bi očistili sav šut sa puta i tako obezbjedii normalan ulaz u selo", kazali su mještani sela Gornji Krstac.