Opština Prizren i MKOS potpisali memorandum suradnje

Ministarstvo kulture, omladine i sporta i opština Prizren potpisali su 10 memorandum projekata o suradnji.

Među projektima koji su za bošnjačku zajednicu vrijedni su projekti izgradnje domova kulture u Skorobišti, Novom Selu i Pousku, kao i sportski stadioni u Gornjem Ljubinju i Mušnikovu.

"Realizacija gore pomenutih projekata biće realizovana na mjestima koja su predložena od strane predsjednika sela uz odobrenje direktorijata katastra, Refika Šaćirija. Društvene parcele nisu sporne.
Cjelokupna dokumentacija dostavljena je Direktorijatu kulture i Ministarstvu kulture, omladine i sporta u Vladi Republike Kosova", stoji u objavi Emilije Redžepi, predsjednice Nove Demokratske stranke, na Facebooku.

Naime, kako dalje stoji u objavi u narednom periodu biće naknadno potpisani još neki projekti za 2019. godinu, a razlog kašnjenja je nedovršena tehnička procedure oko lokacije.

"Naši planirani projekti za 2019. godinu koji se odnose na izgradnju Doma kulture u Manastirici i Donjem Ljubinju biće naknadno potpisani zbog nedovršene tehničke procedure oko lokacije. VELIKI PROJEKAT ZA bošnjačku zajednicu."

"Zahvaljujem se ministru finansija, ministru kulture, predsedniku opštine Prizren i direktorijatu kulture koji će zajedno sa nama pratiti realizaciju svih projekata na terenu.", stoji na kraju objave predsjednice NDS-a, Emilije Redžepi.



Naime, ministar kulture, omladine i sporta (MKOS), Kujtim Gashi, posjetio je opštinu Prizren i sastao se s gradonačelnikom Mytaherom Haskukom. Nakon sastanka potpisali su 10 memoranduma o suradnji. Ministar Gashi je rekao da ti memorandumi iznose više od 6 miliona eura. Dio sredstava, ukupno 3,6 miliona eura, usredsređen je na sport, a drugio dio na kulturnu baštinu.