Na obali rijeke Aguagual

Miss Hondurasa Marija Hose Alvarado (19) i njena sestra Sofija Trinidad Ernandes (23) nađene su mrtve, nedugo pošto je Sofijin vjerenik uhapšen zbog sumnje da ih je ubio, saopćila je danas policija Hondurasa, prenose mediji.

Njih dvije su nestale u četvrtak, posle jedne rođendanske zabave u regionu Santa Barbare, 200 kilometara sjeverno od Tegusigalpe, glavnog grada Hondurasa.
Alvarado je trebalo da predstavlja svoju zemlju na predstojećem takmičenju za Miss svijeta u Londonu.
Šef Nacionalnog biroa Hondurasa za krivičnu istragu, Leandro Osorio rekao je da su tijela dvije žene nađena na obali rijeke Aguagual, u selu Kablotales.
"Sto posto smo uvjereni da su to one", rekao je on.
Osorio je dodao da je jedan osumnjičeni uhapšen, a da su zaplijenjeni oružje i automobil.
Jedan "zaštićeni svjedok" je dao dragocjene informacije, rekao je šef policije i dodao da ima još umješanih u ubistvo, koji su bili zaduženi da "očiste" mjesto zločina.
Kako prenose mediji, policija je navela da je Plutarko Ruis, Sofijin verenik, osumnjičen da je nju i njenu sestru ubio iste večeri kada ih je oteo. Motiv zločina nije objavljen.
Honduras je, po statistici, zemlja s najvećom stopom nasilja na svijetu.
Po izvještaju UN iz aprila ove godine, ta centralnoamerička zemlja sa osam miliona stanovnika, ima stopu ubistva od 90,4 osobe na 100.000 stanovnika.
Venecuela, druga na toj listi, ima stopu ubistva od 53,7 ljudi na 100.000 stanovnika.