Turia Pitt prije i poslije nesreće

Na naslovnicama časopisa smo navikli vidjeti zgodne žene, manekenke i modele koje uz sve obrade izgledaju još bolje i gotovo nestvarno, ali i slavne osobe koje umiru od želje da uhvate neku prestižnu naslovnicu i ljude kojima se na neki način divimo. Skoro nikada na naslovnici ne osvane neka osoba koja je na neki način drugačija od ostalih.

Veliki iskorak napravio je časopis "Women’s Weekly" i to australijsko izdanje koje je naslovnicu dalo ženi koja je nekonvencionalna, ali itekako posebna da zasluži ovaj prestižni cover.
Dvadesetšestogodišnja Turia Pitt je povrijeđena u nesreći u kojoj joj je izgorjelo 65 posto tijela, uključujući i lice. Povrijeđena je u požaru koji je izbio na ultra maratonu u Australiji. Do sada je imala više od 100 operacija.
Turia je ponosna vlasnica naslovnice za ovaj mjesec. Iz magazina su poručili da je naslovnicu zaslužila ne samo jer je prekrasna već zbog poruke koju šalje svojom borbom drugim ljudima.
"Biti na naslovnici Women’s Weekly časopisa velika je čast i osjećam se zaista počašćeno. Za mene to šalje snažnu poruku da je ljepota ista svugdje i bilo kada. Na svijetu je puno žena koje su lijepe, a nemaju povjerenja u sebe i nesigurne su. Vjerujem da sam ja iskorak za mnoge od njiih" izjavila je Turia Pitt.