Počinili bi suicid

Selamat Riayadi (16) protiv volje obitelji i cjelokupne zajednice oženio je Rohayu (71) u mjestu Karangendah u Indoneziji.

Rekli su kako je njihova ljubav toliko jaka da bi počinili suicid da se njihovo vjenčanje nije održalo. Toliko su, kažu, zaljubljeni da ako jedno od njih umre, i drugo mora umrijeti.

Njegova obitelj borila se protiv vjenčanja, ali kada je 16-godišnjak počeo prijetiti samoubojstvom, bili su primorani odustati. Nadalje, kako tradicija nalaže, vjenčanje se mora održati u kući predstavnika zajednice, no kako je 71-godišnja Rohaya već dvaput bila udovica, moralo se ishoditi dopuštenje.

Dobna granica za stupanje u brak muškarcima u Indoneziji je 19 godina, pa se ne zna tko je dao dopuštenje ovom činu. Tamošnji mediji prenijeli su da je par stupio u 'nikah siri' brak, poznat lokalnoj zajednici, ali ne i državi.

Javnost u Indoneziji burno je reagirala na vijest o ovom vjenčanju. Mediji su prenijeli izjavu vlasnika kuće u kojoj se vjenčanje odvilo, u kojoj on kaže da su im ga morali dopustiti.

- Rekli su da će počiniti suicid zato što su bili u potpunosti zaljubljeni. Toliko da, ako jedno umre, i drugo mora - kazao je.

Vjeruje se da vjenčanje nije motivirano novcem pošto su obitelji mladenaca siromašne.