Među njima bilo i djece

Policija Austrije je u jednom vozu uhvatila 95 Kosovara koji su putovali iz Mađarske prema Njemačkoj, za Minhen. Policajcima koji su bili u vozu, zapali je za oči 95 izbjeglica, među kojima je bilo muškaraca, žena i djece, dok je voz putovao između austrijskih gradova Linza i St. Poltena.

Ilegalni imigranti su bili zaustavljeni od strane policije u Linzu i poslati su u policijski cenatr za strance, gdje su se sve osobe odmah prijavili za azil, obavijestile su policijske vlasti. Policija je imala pune ruke posla u iznalaženju utočišta za sve ove ljude. Ona je jedan dio njih smjestila u sportskoj sali, a drugi dio izbjeglica je smjestila u prihvatni centar za azil u St. Georgeu i Attergau.

Slučajevi u kojima su Kosovari uhvaćeni tokom njihovog ilegalnog puta vozom kroz Austriju, nisu rijetkost. U četvrtak su policijske vlasti također uhvatile deset Kosovara koji su putovali vozom koji je išao od Beča do Passaua, piše portal "Neues Volksblatt". Ali policija u Linzu nikada do sada nije bila suočena s velikim brojem izbjeglica koji su odjednom uhvaćeni.

/albinfo.ch/