Američki časopis Time objavio je 10 najuticajnijih fotografija ove godine. U izbor fotografija koje je službeno odabrao časopis Time ušao je 'selfie' koji je nakon dodjele Oscara obišao cijeli svijet. Ellen DeGeneres i glumačke zvijezde A-liste postali su najpopularnija fotografija u historiji Twittera samo 40 minuta nakon njene objave.

No to je ujedno i jedina fotografija s pozitivnim prizvukom jer ostale se bave tragedijama. Primjerice fotograf Daniel Berehulak je za New York Times snimio dječaka koji je podlegao virusu ebole u Liberiji, a Jérôme Sessini koji je bio prvi na mjestu katastrofe kada je malezijski Boeing 777 srušen iznad Donjecka donosi potresna svjedočanstva.

"Svaka fotografija u ovogodišnjih top 10 je izabrana iz hiljadu fotografija. Ona nas prenosi u trenutak nekih od najvažnijih trenutaka koji su se zbili 2014. godine i vizualizira povijesne trenutke", piše Time.

Također među slikama koje su obilježile 2014. godinu nalazi se i slika spašavanja emigranata u kanalu Sicilije, koju je uslikao fotograf Massimo Sestini, juna ove godine.