Još jedno otkriće

NASA je spremna s javnošću podijeliti još jedno otkriće, nakon objave o pronalasku tekuće vode na Marsu.

Jedan od NASA-inih glavnih istražitelja dao je naslutiti da će svemirska agencija imati još jednu veliku objavu ovaj tjedan, a tiče se Plutona.
Doktor Alan Stern je tijekom predavanja na kanadaskom sveučilištu Alberta pokazivao fotografije Plutona i njegovog najvećeg mjeseca Charona, a onda su uslijedile velike najave, piše news.com.au.
'Ovaj svijet je živ', rekao je i dodao da ima vrijeme, sumaglicu u atmosferi i aktivnu geologiju. NASA će, rekao je, objaviti nove podatke i fotografije koji će promijeniti sve što znamo u Sunčevom sustavu.
'NASA mi neće dopustiti da vam kažem ono što ćemo vam reći u četvrtak. Nevjerojatno je', rekao je.
Svemirski entuzijasti očekuju veliku vijest zbog načina na koji NASA ovoj objavi pristupa. Svemirska agencija koristi slične metode kao i kad su objavili informaciju o otkriću tekuće vode na Marsu.
Najnovije slike iz letjelice New Horizons prikazuju široku paletu terena na Plutonu i Charonu. Stern je napomenu kako, obzirom da je preuzeto tek deset posto podataka iz letjelice New Horizons, možemo očekivati da ćemo načiti još više o patuljastom planetu i njegovom mjesecu.
'2015. će zauvijek biti knjiga za udžbenike', rekao je.
Iz agencije NASA najavili su izvanrednu konferenciju za novinare u 22 sata, u četvrtak, po našem vremenu.