Ovaj će vas čovjek razuvjeriti

U lutanjima prostranstvima interneta vjerovatno ste naišli na dobro poznatu teoriju o američkom lažiranju slijetanja na Mjesec koju su vremenom prigrlili mnogi teoretičari zavjera. Ne zato jer o tome nešto znaju već jednostavno zato što je osporavati općepoznate stvari trenutno "in".

Takvim i sličnim ljudima koji opsjedaju društvene mreže, S.G. Collins odlučio je objasniti nekoliko stvari koristeći se logikom i činjenicama. Preciznije, svim onim čime većina samoprozvanih teoretičara zavjere najčešće ne raspolaže. 
Međutim, ovaj video nije snimio kako bi samodopadno naglasio neznanje pristaša ove teorije  već kako bi ukazao na određena kretanja u društvu i spomenutu skupinu pritom suočio s pitanjima na koja gotovo nikada nemaju razuman odgovor, prenosi Index.
Video je već postao internetski hit koji je dosad skupio na hiljade lajkova. Uprkos činjenici da se na YouTubeu pojavio krajem prošle godine, tek se odnedavno počeo širiti društvenim mrežama, a mnogi već citiraju rečenicu: "Živjeli smo u svijetu u kojem nije bilo moguće lažirati slijetanje na Mjesec, ali tamo smo zaista otišli. Danas živimo u svijetu u kojem ne idemo na Mjesec, ali vrlo lako možemo lažirati slijetanje".  
Valja spomenuti i kako čak 6 posto Amerikanaca iskreno vjeruje da je sve povezano sa historijskim slijetanjem namješteno.