Kandidat za gradonačelnika Prizrena ispred PDK-a Shaqir Totaj danas je zajedno sa predsjednikom Demokratske stranke Bošnjaka i ministrom za regionalni razvoj, Rasimom Demirijem, u pratnji visoke delegacije DSB-a i PDK-a, započeo svoju predizbornu kampanju u drugom krugu obilaskom župskih sela.

Totaj je zajedno sa predsjednikom DSB-a, Rasimom Demirijem, poslanicima Dudom Balje i Bahrimom Šabanijem, zamjenikom ministra za Dijasporu, Ćerimom Bajramijem i ostalim visokim zvaničnicima DSB i PDK-a, posjetu Župi započeo u selu Rečanu i obišao nekoliko uspješnih preduzetnika. U opuštenoj atmosferi i prijatnom razgovoru, Totaj je saslušao sve njihove probleme i prijedloge koje će zajedno rješavati nakon završetka drugog kruga izbora za prvog čovjeka u Prizrenu.
Nakon Rečana, Shaqir Totaj je posjetio i selo Planjane gdje je također imao priliku da se upozna sa mještanima i porazgovara sa njima. Totaj je zajedno sa predsjednikom DSB-a, Rasimom Demirijem zatražio podršku od mještana Planjana i obećao da će raditi u interesu svih građana i zajedno sa njima graditi bolju budućnost za sve generacije.
U Donjem Ljubinju, Shaqira Totaja, predsjednika Rasima Demirija, poslanike, zamjenika ministra, sa aktivistima koalicije Vakat, dočekao je funkciner i aktivista DSB-a Ćemailj Kurteši.
Nakon predstavljanja gostiju, prisutnima se obratio i kandidat za gradonačelnika Prizrena, Shaqir Totaj. On je izrazio veliko zadovoljstvo što se nalazi u Župi i što ima priliku da se sretne sa mještanima ovog kraja i porazgovara o svakodnevnim životnim problemima.
“Meni je drago što sam ovdje među prijateljima bošnjačke zajednice sa kojima odavno sarađujem i imam jako dobre odnose. Hvala svima što ste odvojili vremena da dođete na ovom skupu i zahvaljujem vam se što ste me podržali u prvom krugu izbora na kojima sam ja kao kandidat PDK-a za gradonačelnika pobjedio. Naravno to ne bi bilo moguće bez vaše podrške i podrške svih građana. Imamo 5.000 glasova više od protivkandidata i sada je situacija mnogo jasnija jer u drugom krugu imamo samo dva kandidata, jedan od njih sam naravno ja. Sada će i oni koji me nisu podržali u prvom krugu znati kome da daju glas, zato sam ja tu da vas zamolim da me podržite u drugom krugu jer ništa nije završeno”, rekao je Totaj i dodao:
”19. novembra glasačke kutije će biti prazne, ponovo ćemo izaći na izbore i te kutije ćemo masovnim izlaskom na izbore napuniti glasovima i svi zajedno slaviti pobjedu i nastaviti da njegujemo multietničnost i toleranciju u našem prelijepom gradu”, rekao je Totaj u Donjem Ljubinju.
Prisutnima se obratio i predsjednik DSB-a, Rasim Demiri čija je partija u koaliciji sa PDK-om i podržala Shaqira Totaja za gradonačelnika Prizrena.
Demiri je pozdravio skup, zahvalio se organizatoru, a kandidatu za gradonačelnika Shaqiru Totaju poželio puno uspjeha u drugom krugu glasanja.
“Zahvaljujem se Shaqiru Totaju koji je danas odvojio vreme da bude sa nama. Mi smo danas obišli nekoliko sela u Župi, svakako da ćemo posjetiti i Podgor kako bi mještani naših krajeva bili u prilici da malo bolje upoznaju našeg zajedničkog kandidata za gradonačelnika. Što se tiče gospodina Totaja mi smo i u samoj kampanji u prvom krugu govorili zašto smo mu dali podršku i zašto je on naš zajednički kandidat. Ono što je najvažnije da ljudi znaju jeste da smo od Shaqira Totaja dobili čvrstu garanciju kada je u pitanju izgradnja hidrocentrala na pritokama rijeke Bistrice u Župi. Jedino je on jasno i glasno rekao ne izgradnji hidrocentrala u Župi. Podrška Shaqiru Totaja nije u interesu koalicije Vakat nego je interes cjelokupne bošnjačke zajednice u Prizrenu", rekao je Demiri.
Današnju posjetu Župi, Totaj je završio u Gornjem Ljubinju, gdje je također imao razgovor sa mještanima ovog najvećeg bošnjačkog sela u Župi.
Plaćeni sadržaj