Nakon okončanja vanrednih parlamentarnih izbora održanih 11. juna ove godine i formiranja Vlade Kosova bošnjačka zajednica je bogatija za još dva ključna mjesta u izvršnoj vlasti na centralnom nivou.

Na jučerašnjem sastanku Vlade Kosova je pored nekoliko tačaka bilo i imenovanje zamjenika ministara u Vladi Ramusha Haradinaja.

Nova demokratska stranka, na čijem je čelu gospođa Emilija Redžepi, je dobila dva ključna mjesta zamjenika premijera u Vladi Republike Kosovo.

Naime, za zamjenika ministra obrazovanja, nauke i tehnologije je imenovan Bajruš Sezairi, a za njegovu asistenticu je postavljena Melisa Azizović, dok je za mjesto zamjenika ministra za zajednice i povratak imenovan Naser Meta, a za njegovu asistenticu imenovana je Šejla Arifi.

Predsjednica NDS-a Emilija Redžepi je nakon ovih imenovanja za naš portal izjavila da je veoma zadovoljna, te da se zahvaljuje premijeru na ispunjenom obećanju.

"Zahvaljujem se puno premijeru Ramushu Haradinaju, koji je na osnovu prethodnog sporazuma ispunio obećanje i održao riječ koju mi je dao, bez obzira na velike pritiske sa svih strana", rekla je Emilija Redžepi.