Arhitektura, Dizajn softvera i Dizajn odjeće i tekstila...

Srednja tehnička škola “11. mart” u Prizenu posjeduje međunarodnu licencu i njene su diplome priznate i van Kosova. U školskoj 2016/2017 nudi svršenim učenicima 9. razreda nove i atraktivne smjerove.

U vrijeme kada su tržištu rada na Kosovu potrebni različiti profili zanimanja, Srednja tehnička škola “11. mart” u Prizrenu, pruža mogućnost svršenim osnovcima, da upišu jedan od 15 profila na mašinskom, elektortehničkom, građevinarskom i smjeru primjenjenih umjetnosti. 
Prosvjetni kadar u nastavi na bosanskom jeziku apeluje na svršene bošnjačke osnovce da ove godine u upisnom roku upišu Arhitekturu, Dizajn softvera, Dizajn odjeće i tekstila.
Uprkos tome što srednja tehnička škola  u Prizrenu nudi različite i atraktivne smjerove i zanimanja, koji su potrebni tržištu rada, mladi koji završe osnovno obrazovanje ne pokazuju baš veliko interesiranje da u njoj nastave srednoškolsko obrazovanje. 
Međutim, situacija oko ovog negativnog trenda oko upisa učenika se u posljednje dvije godine mijenja na bolje, kažu prosvjetni radnici.
Jedan od razloga zašto upisati ovu školu, je taj što ona posjeduje međunarodnu licencu, dok su im diplome priznate van Kosova.
U cjelosti pogledajte reportažu RTK1 - Programa na bosanskom o školi...