Projekat izgradnje potpornih zidova i zaštitne ograde u ONSS “Svjetlost” u Manastirici u dužini od 50 metara finansirala je opština Prizren i Direktorijat obrazovanja sa oko 30 hiljada eura.

Radovi, koje je izvodila  građevinska firma “Tini” iz Prizrena su počeli početkom juna i polako se privode kraju, uz  još nekoliko sitnica koje se trebaju dovršiti.
Direktor škole u Manastirici Zijad Kulići ističe da je konačno riješen dugogodišnji problem ove škole.
“Ovom prilikom želim se zahvaliti predsjedniku Opštine Prizren Ramadanu Muji, direktoru Direktorijata za obrazovanje Nexhatu Çoçaju, kao i svima onim koji su dali bilo kakav doprinos u vezi realizacije ovog projekta koji je bio od velike važnosti za nas, naše učenike, roditelje, nastavnike ali i za zajednicu. Realizacijom ovog projekta riješen je jedan dugogodišnji problem naše škole. Izgrađen je potporni zid sa zaštitnom ogradom u dužini od pedesetak metara i na taj način škola je ograđena, zaštićena od svih vidova oštećenja koja su se dešavala tokom ljetnjih mjeseci, dobili smo još oko 500 kvadratnih metara korisne površine, gdje će se u narednom periodu izgraditi sportsko igralište.  Nadam da ćemo naići na razumjevanje svih nadlježnih organa u opštini Prizren i da će doći do realizacije još jednog projekta koji bi obuhvatio asfaltiranje tog dijela terena, postavljanje zaštitne ograde pored škole i osvjetljenja, kako bi škola dobila svoj puni sjaj”, rekao je direktor Zijad Kulići.