U sali gradske skupštine u Prizrenu uz prisustvo mnogobrojnih posjetilaca iz kulturnog, javnog i političkog života bošnjačke i goranske zajednice, promovisana je knjiga “Gora kao turistička destinacija“, autora Šerifa Age iz Restelice kod Dragaša.

“Turizam je globalni, kako prostorni, tako i sociološki, ekonomski, politički, ekološki, estetski i psihološki fenomen, gotovo da nema zemlje u svijetu koja se ne brine o razvoju i usavršavanju turizma”, rekla je u uvodnom dijelu Duda Balje koja je bila moderator današnje promocije i dodala da je turizam osnova ekonomije mnogih zemalja, naročito koristan zemljama u razvoju, dok je u nekim siromašnim zemljama jedina djelatnost i da upravo zbog toga monografija Šerifa Age je posvećena svima onima kojima je sfera interesovanja usmjerena upravo na ovaj pravac.
"Monografija je vrlo interesantna za čitaoca, propraćena fotografijama, jasnim rečenicama, vrlo je lako razumljiva, podjednako kvalitetna kako za onoga ko se profesionalno bavi onom temom, tako i za onoga kome je sfera interesovanja vezana za dotičnu problematiku".
Mr sc Šerif Aga, rođen je 1. oktobra 1978. godine u Restelici, opština Dragaš. Osnovnu školu je završio u rodnom selu 1993. Srednju ekonomsku školu je završio u Dragašu 1997. Ekonomski fakultet završio je na prištinskom Univerzitetu u Mitrovici 2002., sa temom diplomskog rada "Važnost komunikacija u preduzetništvu i njihov cilj", na smjeru Preduzetništvo i marketing. Master studije završio je na Internacionalnom Univerzitetu u Novom Pazaru, avgusta 2012., na temu "Gora kao turistička destinacija". Objavio je više naučnih radova i članaka. Učestvovao na mnogim naučnim skupovima u zemlji i regiji iz oblasti ekonomije, organizacije, marketinga i turizma. Godine 2000. radio je kao menadžer u kompaniji Kalifornija fitnes u Beogradu, šest mjeseci. Od 2003. do 2007. radio je kao preduzetnik u građevinarstvu u Italiji. Od 2009. do danas radi kao profesor u srednjoj Ekonomskoj školi u Dragašu. Od 2009. obnaša funkciju zamjenika predsjedavajućeg Skupštine opštine Dragaš. Oženjen je i otac četvero djece.
Promoter Dr Sadik Idrizi je autoru monografije čestitao na uloženom trudu i urađenoj vrlo kvalitetnoj monografiji.
"Imao sam priliku da više puta čitam ovu monografiju jer sam bio lektor, radio sam jezičku obradu teksta i mislim da je monografija jedan pionirski poduhvat na našim prostorima. Zaista Gora ima ogroman turistički potencijal koji nije iskorišćen i koji je tek na začetku. Ova knjiga će i budućim istraživačima biti dobar materijal, kako da se dalje radi i šta može da se koristi od turizma", rekao je Idrizi.
On je istakao da je knjiga metodološki urađena veoma kvalitetno, da ima dobro istraživanje te da je urađena SWOT analiza gdje su prikazani svi rezultati, da može poslužiti za dalja istraživanja i biti dobra osnova za doktorsku tezu. 
Predstavljajući svoju knjigu autor Šerif Aga je istakao da je ovaj rad njegovo ogledalo.
"Putujući svijetom, gledajući te Allahove blagodati, gledajući kako ljudi egzistiraju, kako nalaze sebi dobro zaposlenje, upoređujući taj dio svijeta sa našim podnebljem, meni je ostala jedna upečatiljiva ideja za jednim ovakvim projektom", rekao je autor knjige. 
Knjiga je izmijenjeni tekst autorovog master rada na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru. Da bi knjiga bila pristupačna i običnim čitaocima a ne samo stručnim osobama urađene su neke izmjene.
“Svojom izrazitom alpskom prirodom, visokoplaninskim ambijentom Gora i njena neposredna okolina sa svojim geografskim položajem nas podsjeća na veoma razvijenu turističku destinaciju. Pored ostalog Gora ima prirodne i antropogene potencijale, a moje istraživanje i analiza u ovoj monografiji mogu posložuti za jedan budući razvojni projekat“, rekao je autor Šerif Aga.
Mnogi prisutni su, ističući vrijednost ove monografije, čestitali autoru na ovom zahtjevnom projektu, koji će mnogima poslužiti kao osnova za buduće projekte.
Atmosferu na promociji knjige su upotpunili članovi KUD „Đerdan“ iz Restelice, koji su izveli jednu numeru na kavalima.
Knjiga će se štampati i u inostranstvu, gdje se prevodi na italijanskom i arapskom jeziku. U Italiji se promocija ove monografije očekuje oko nove godine, na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sieni.