Vijest se brzinom svjetlosti širi internetom

Cristiano Ronaldo više je puta pokazao da svoj doprinos sportu i uspjesima na terenu ne može zasjeniti činjenicu da jedan od najuspješnijih sportista današnjice radi mnogo stvari koji mimo njegove karijere, ostavljaju bez teksta.

Bilo da ste u taboru onih koji neprekidno forsiraju Messija ili ste ipak priklonjeni poznatom CR7, vijest koja je brzinom munje počela da se širi internetom, za svako je poštovanje.

Naime, kolege sa portala e-vijesti.info, prenijele su vijest o tome da neko ko se konstantno zalaže za mir u svijetu, ravnopravnost među ljudima i stop stradanjima nevinih, posebno djece, sada intenzivno radi na tome da, što je u njegovoj moći, za Siriju i tamošnje ljude, spasi potpune propasti.

Već se mnogo govorilo o njegovom javnom istupu što se tiče islama, muslimana, lažnih terorista koji se pripisuju nekome ko ne stoji iza toga, a posljednja vijest, frapirala je baš sve.

Naime, iako je želio da javnost ne zna za njegove poteze u ovom slučaju kad mu ne treba medijski prostor da bi bile uvažene, donirao je 150 kurbana za izbjeglice iz Sirije.

Za jako kratak vremenski period, više od 12. 000 podjela bilježi ova vijest na spomenutom portalu, a na koju se poziva i ekipa portala Senzacija.ba.

Podsjetimo, vijest može da bude potkrepljena dosadašnjim izjavama koje imaju i video zapise, a tiču se sve češćeg Ronaldovog zauzimanja za muslimanski svijet i mir koji zaslužuje svako ljudsko biće.

Osim toga, u tu čast, skoro mu je poklonjen Kur’an, a on je na to izjavio da sve što je do sada saznao o vjeri islamu i svetoj knjizi Kur’an, zapravo treba jedan čovjek da bi živio životom vrijednim svega.

Za čovjeka koji u sportu pravi historijske momente, ovo je titula više.

Kapa dole!

e-vijesti.info