Svi žele selfie s njim

Možete li odgonetnuti zašto je ovaj tigar svjetska senzacija? Munna, 14-godišnji bengalski tigar iz indijskog rezervata zaludio je turiste diljem svijeta. Svi žele selfie s njim.

Pogledajte fotografiju malo bolje, posebno tigrovo čelo. Neobičan uzorak šara na njegovom čelu doslovce ispisuju riječ ‘cat’ (mačka)!
Internet je inače prepun životinja s intrigantnim i neobičnim uzorcima na tijelu, od konja sa ‘srcima’ pa sve do mačaka s raznim oblicima brkova, no ovaj 14-godišnji tigar , koji živi u indijskom rezervatu Kanha zaista je poseban.
Zbog riječi mačka koju nosi na čelu turisti su doslovce poludjeli, piše britanski Express.
munn-tigar-683x1024Šare ovog neobičnog tigra uslikao je Sarosh Lodh, inače profesionalni fotograf divljih životinja. Lodh je rekao kako je Munna ultimativni cilj svakog turiste koji dođe na safari u park.
– I ja sam isprva sumnjao u te oznake, mislio sam da su mit, ali onda sam vidio Munnu lično i ostao zadivljen. Nikada ranije nisam vidio ništa slično – rekao je Lodh.
No, Lodh dodaje kako je Munna poznat po tome što je dosta žestok i često ulazi u tučnjavu s drugim tigrovima, pa postoji strah da ovaj jedinstveni tigar možda neće još dugo biti na ovom svijetu.
– Sada kada je sve stariji, mogu se samo nadati da će se suzdržati od tučnjava tako da se možemo diviti njegovoj ljepoti barem još nekoliko godina – kazao je Lodh.
Munnin neobičan uzorak šara natjerao je brojne turiste da uslikaju što bolju i aktraktivniju fotografiju s njim. Histerija selfija s ovim tigrom zaludila je ljude diljem svijeta i sada svi pokušavaju imati bolju fotografiju od drugih. No, da je riječ o ozbiljnom problemu dokazuju i službeni savjeti opasnosti od selfija koje vlasti stalno objavljuju. Naime, ova pomama za Munnom čak se pokazala i smrtonosnom. Navodno je čak 12 ljudi poginulo pokušavajući “opaliti” najbolji selfije s njim.