Srceparajući prizor

Ultrazvuk je pokazao kako se sin Iana i Brittani McIntire, težak svega 250 grama, grčevito drži za prst svoje sestre bliznakinje, koja je triput teža od njega.

Kada trudnica koja nosi blizance ode na ultrazvuk, nerijetko se dešava da bebe guraju jedna drugu. U slučaju beba koje nosi Britanni, situacija je sasvim suprotna.

Iako su dječak i djevojčica i dalje u maminom stomaku, jasno je da se djevojčica ponaša zaštitnički prema svom bratu, koji ima rupu u srcu i nedovoljno razvijen mozak.

“Ljekari mom sinu daju veoma male šanse da preživi, ali mi se ipak nadamo čudu. Kada sam videla kako drži sestru za prst, rasplakala sam se”, kaže Brittani.

Jedina nada za malog Masona, kako je Amerikanka planirala da nazove dečaka, bila bi operacija srca. Međutim, to je u njegovom slučaju nemoguće zbog ozbiljnih smetnji u razvoju mozga.

“Razlika u veličini između Masona i njegove sestre je nevjerovatna. Neprestano se molimo za njega, ali ako se dogodi ono najgore, jedan njegov dio će zauvijek biti u našim srcima”, kaže majka blizanaca.

Ona je sačuvala fotografiju sa ultrazvuka, koja će joj, kako kaže, u budućnosti služiti kao dokaz da su se njena djeca neizmjerno voljela.

“Iako je slika crno-bijela i prilično mutna, za mene je vrijednija od bilo čega na svijetu. Ako već ja ne mogu da držim Masona za ruku, drago mi je što ima nekog ko će biti uz njega ako ne uspije da se izbori za život”, objašnjava Britanni.



Ona sa suprugom Ianom već ima dvije kćerke, koje su još male da bi shvatile šta se događa, ali su im roditelji objasnili da će možda ipak dobiti samo sestru, a ne brata i sestru, kako im je ranije saopšteno.

“Nismo planirali više djece, ali to se jednostavno dogodilo. Bili smo tako sretni kada smo na prvom ultrazvuku ugledali otkucaje jednog srca, a zatim još jednog”, kaže Ian McIntire.

Međutim, par sedmica kasnije, ginekolog im je saopštio loše vijesti, koje su potpuno preokrenule njihove živote.

“Bez obzira na sve, Mason je blagoslov za nas”, kaže bračni par.