Izvukao se za dlaku

Anonimni 27-godišnji mladić nedavnu će nesreću pamtiti sve do kraja života. Ne samo zbog njene bizarnosti, već i činjenice da mu ona nije ostavila trajne ozljede

Mladi vrtlar iz okolice Bostona prije dva je mjeseca uređivao jednu okućnicu, baš kao i svakog dana. No, usred košnje s tzv. 'flaksericom', rotirajuća mu je žica u lice lansirala ekser od 8 centimetara koji ga je pogodio ravno u oko. 
Već nekoliko desetaka minuta kasnije vrtlar je bio hitno prebačen u bolnicu u Bostonu. Tamo su mu skenirali glavu, a snimke su pokazale da je ekser zaobišao oko, ali se pozicionirao uz dvije vrlo važne arterije.
- Čavao je bio poput prsta u brani. Bojali smo se da će čovjek obilno krvariti ukoliko izvadimo ekser, objasnio je Dr. Wael Asaad za New England Journal of Medicine. 
Za operaciju su se pripremila tri hirurga. Jedan je bio spreman za operaciju s prednje strane, a drugi za operaciju kroz vrat. Treći je vadio ekser. Na sreću, pokazalo se da je ekser samo dodirnuo arterije i nije ih probio. Oko je imalo samo manja oštećenja.
Da je ekser ušao samo po malo drugačijim kutom, mogao je uništiti i oko i probiti arterije, te čak i oštetiti mozak. No, osam sedmica kasnije vrtlar se u potpunosti oporavio bez ikakvih trajnih posljedica, a vid mu se u potpunosti vratio.