Sultan od Bruneja svakako nije poznat po skromnosti, što je i potvrdio priredivši nezapamćeno svadbeno veselje svom mezimcu Abdulu Maliku. Njegovo vjenčanje počinje danas, a trajaće 11 dana, prenose azijski mediji.

Princ Abdul Malik (31), drugi u redu za prijestolje, i njegova izabranica Dajanku Hadži Bolkija (22) izgovorili su sudbonosno „da“ u sultanovoj palati Istana Nural Iman u prijestonici Bruneja. 
Velelepno zdanje, koje sadrži 1.788 soba, 257 kupatila i pet bazena, ugostilo je na stotine zvanica, uključujući i 96 novinara iz 21 zemlje. Svadbena ceremonija bila je dio proslave koja je počela prošle nedjelje i trajat će čitavih 11 dana. 
Mladenci su zavjete razmijenili pred porodicom i prijateljima, ali i neizostavnim plemićima i zvaničnicima mnogih zemalja. 
Mladenci su nosili zlatne odore s našivenim dijamantima, a Dajanku, koja radi kao IT instruktorka, umjesto bidermajera, odabrala je buket cveća od dragog kamenja. Njena dijamantska tijara slagala se sa impresivnom ogrlicom, a obje su bile ukrašene smaragdima. 
Sultan od Bruneja je na ceremoniji nosio tradicionalnu odoru. Princ Abdul Malik je njegovo šesto dijete sa sadašnjom ženom, kraljicom Salehom, a ima ukupno pet sinova i sedam kćerki. 
Sultan Hadži Hasanal Bolkija ima ukupno dvanaestoro dece, od čega pet sinova i sedam ćerki, iz tri braka. 
Čast kraljevskoj porodici ukazali su mnogi državni zvaničnici i većina kraljevskih porodica Azije i Evrope.