Gradovi duhova!!!

Prema nekima, upravo je ovo pravo lice Amerike koje se od javnosti vrlo dobro krije.

Zemlja krcatih ulica, šarenih izloga, nasmiješenih lica poput onih s naslovnica dobila je novo ruho: snimke propadanja, sablasti i bijede. Riječ je o napuštenim objektima u Americi koji podsjećaju na filmske kadrove serijala “Hodajući mrtvaci”.

Amerika svake godine dobije 1500 novih milionera, ali i destine hiljada nezaposlenih koji preko noći iz srednje klase prelaze u “klasu beskućnika”. Dijelom zbog porezne politike američkog “vladinog kapitalizma”, diljem SAD-a javljaju se čitavi napušteni gradovi ili pak neki gradovi dobivaju čitave kvartove koji se čine kao da u njima nema ni žive duše.

Prazne fabrike, prazni poslovni prostori, stambeni blokovi novo su lice Amerike koja se ne prikazuje mnogo u masovnim medijima. Obmana šarolikih svjetala koja vidimo preko TV ekrana dobila su svoju pravu suprotnost, što je vidljivo i u fotogaleriji. Riječ je o napuštenim tvornicama automobila Packard, Easttown pozorištu i fabrici ribe, ali i praznim stambenim kvartovima, što je vidljivo i u videoprilogu.