Na otvorenom moru uvijek morate da znate šta vas čeka... Iskusni pecaroši to svakako znaju, ali eto dešavaju se nezgodne sitaucije kad se najmanje nadate.

Tri ribara, Kevin Fejver, Brad Dekard i Bill Polakov pecali su za program na kablovskoj televiziji pod nazivom 'Tails From the Outdoors Show' ('Priče iz prirode'). U jednom trenutku Kevin je pecao i čekao da riba zagrize mamac, a kada se to dogodilo i kada je povukao štap, ogromna riba preletila je iznad njegove glave i pala pravo u brod. A tada je nastala panika!

Barakuda koju je pecaroš uhvatio, teška je oko 20 kilograma a kada je dotakla pod broda počela je divlje da se koprca. Sada je ostalo na njemu da nekako smiri ogromnu životinju, što nije ni malo lak posao. U dužoj verziji videoa, koji je prikazan na televiziji, tačno se vidi koliko je pecaroš bio u čudu.

"Preletio mi je preko glave! Jeste li vidjeli?", uzvikivao je Kevin, dok se njegov kolega Dekard smijao.

"Smijem se samo zato što ne mogu da vjerujem da smo još uvijek živi i ne moramo da idemo u bolnicu", rekao je on a prenosi GrindTv. Sve to snimao je Polakov.

Pecaroši su imali sreće s obzirom da je cijela situacija mogla da bude mnogo gora da je riba ujela nekog od njih.Velika barakuda je vitka i nevjerovatno brza, i ima veoma oštre zube. Takođe, riba koju su uhvatili je manja pa im je to išlo u korist, s obzirom da barakuda može da naraste do dva metara i da ima 50 kilograma.