Liječnici nisu mogli vjerovati da je pacijentica, sada 76-godišnjakinja, više od dva desetljeća živjela s penkalom u stomaku.


Kako je uopće penkala završila u njezinom stomaku? Sada 76-godišnja baka prisjeća se da je prije 25 godina na stepenicama, pomoću ogledala i penkale, gledala grlo. U jednom se trenutku spotaknula, pala i progutala penkalu! No tada joj ni suprug ni liječnik nisu vjerovali da joj se to doista dogodilo. S obzirom da nije imala posebnih poteškoća, nastavila je živjeti s penkalom u želucu.

I tako je bilo sve dok nedavno nije imala problema s gubitkom težine i dijarejom. Liječnici su se tada iznenadili kada su u njezinom stomaku vidjeli - penkalu. I nakon toliko godina, kada su je operacijom izvadili, penkala je i dalje pisala. Jedino je na njoj oštećen logo.

'Gastroenterolozi najčešće u želucima pronalaze kovanice, baterije, komade mesa ali ovo je itekako čudno. Posebice zato što je penkala godinama ostala neprimjećena', kaže dr.Oliver Richard Waters koji je i otkrio penkalu.